Doorloop zolenreiniger met handendesinfectie

Tweezijdig benaderbare compacte hygienesluis bestaande uit een doorloop zolenreiniger met geïntegreerde handendesinfectie met draaikruis.
De behuizing en het draaiwerk van het draaikruis zijn volledig uit RVS.

Door middel van aangebouwde sensoren kan de borstelrotatie en het draaikruis in tegenovergestelde richting vrijgegeven worden (deze functie is optioneel ook uitschakelbaar).

De zolenreiniger is voorzien van spatbescherming.

Cyclus

Bij binnentreden van de sluis gaan de borstels automatisch roteren. Een veiligheidscircuit die beide toetreding sensoren bieden maakt een betrouwbaar (sabotage vrij) systeem waarbij desinfectie van beide handen onontkoombaar is.

Desinfectie van de handen wordt vanuit de externe container aangezogen en door middel van speciale nozzles als fijne nevel over de boven- en onderzijde van de handen gesproeid. Na het desinfecteren van beide handen ontgrendelt het draaikruis voor ca 3 seconde zodat 1 persoon kan doorlopen.

Wanneer de externe container met desinfectiemiddel leeg is wordt dat door een geïntegreerde vlotter in de aanzuigbuis herkent waarna twee signaallampen afwisselend gaan knipperen. Het draaikruis wordt vergrendeld totdat het desinfectiemiddel wordt aangevuld.

Een geïntegreerde noodknop zorgt ervoor dat bij activering hiervan het draaikruis wordt ontgrendeld. Dit zodat in geval van een noodgeval het draaikruis vrij draait in beide richtingen. Op aanvraag is een ontgrendelingsmodule bij stroomuitval ook mogelijk.

Aansturing

De aansturing van de doorloop zolenreiniger en de handendesinfectie met draaikruis is door middel van Siemens Logo! componenten. Deze bieden veel mogelijkheden in de vorm van een potentiaalvrij contact voor bijvoorbeeld eend kaartlezer, elektronisch tijdsregistratiesysteem of aansturing van schuifdeuren. Ook is de verbinding mogelijk van een signaallamp voor een signaalafgifte bij activering van de vrijgaveknop

Door middel van een injector word bij in werking treding van de borstelrotatie automatisch reinigings- desinfectiemiddel aangezogen. Dit wordt vervolgens met water vermeng en over de borstels verdeeld. Door geen gebruik te maken van elektronica word een maximale betrouwbaarheid gewaarborgd. Enkel een dagelijkse spoeling van het systeem met water is aan te raden.
De verhouding tussen water en reinigings- desinfectiemiddel kan door middel van doserings membramen (25 stuks meegeleverd)  geregeld worden van 512-1 tot 4-1.

Varianten

  • Draaikruis aan de rechterzijde (vanuit de ingangsrichting naar productie)
  • Draaikruis aan de linkerzijde (vanuit de ingangsrichting naar productie)

Technische specificaties

Afmetingen (L x B x H)2265 x 1150 x 1660 mm
Opstaplengte2 x 400 mm.
Borstellengte800 mm
Vermogen2x 0,25 kW
Stroomaansluiting3x 400 V + N + PE – 50 Hz
BeschermingsklasseIP65
Water toevoer3/4″ AG
Water afvoerDN 50
Artikelcode502047-0800-M-R (rechts)
502047-0800-M-L (links)

 

Meer mogelijkheden

Compleet programma hygienesluizen
Compleet programma hygienetechniek

Meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.