Van klantspecifieke oplossing naar standaard product.

Nieuw in het Höcker programma: Hygiënestation voor droge omgevingen.

De nieuwste telg in de Cleanmaster familie heeft de naam HS62TR gekregen. In basis de standaard HS62, maar dan aangepast voor droge omgevingen. Het hygiënestation uit roestvrij staal van Höcker is, zoals vele anderen daarvoor, ontwikkeld als een speciale oplossing voor een specifieke klant. De HS62TR zal opgenomen worden in de nieuwe productcatalogus welke in 2019 uitkomt, hierin staan ondertussen meer dan 700 hoogwaardige, multi-aanpasbare oplossingen voor de vlees- en voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie.

Zoals vereist voor droge omgevingen, zoals bakkerijen, heeft de HS62TR geen interne waterleidingen voor het bevochtigen van de doorloop zolenreiniger. In plaats daarvan is de bodem van het systeem verwijderbaar door middel van een kruimellade waardoor vervuiling vanaf de zolen gemakkelijk te verwijderen is. Sensoren voor zowel de activatie van de borstelrotatie alswel het was- en desinfectieproces garanderen dat de productie enkel betreden kan worden na zolen- en handenreiniging/desinfectie.

Gezamenlijk een oplossing ontwikkelen voor specifieke vereisten.

Terugblik: Via de website melde een marktleider in de voedingsindustrie zich met de vraag naar een hygiënestation voor droge omgevingen. Ze waren reeds overtuigd van de producten van Höcker en kwamen daarom dan ook bij Höcker met deze uitdaging welke voortkomt uit hun specifieke proces. De agent voor Höcker in de Benelux (HHS rvs producten) heeft direct contact opgenomen met de klant en met succes: Een kleine week na het eerste mailcontact zaten ze samen aan tafel en hebben ze gezamenlijk de eerste ideeën ter oplossing van de specifieke uitdaging ontwikkeld. De uitdaging zat hem in het feit dat, gelet op de productie van verschillende rijstproducten, vocht zoveel mogelijk vermeden dient te worden. Dit houdt in dat niet nat gereinigd kan worden, zowel in het productieproces als voor de medewerkers waarvoor de hoogste hygiëne eisen gelden. De wens van de klant was daarom om het wassen van de handen en schoenzolen zo droog mogelijk te houden, tevens was er de wens voor een optie om later ook handen te kunnen desinfecteren.

Ervaring met hygiënestations en zolenreinigers

Met de know-how uit de vlees- en voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie heeft Höcker de uitdaging overwonnen. Door jarenlange ervaring weet Höcker waar het bij de ontwikkeling van hygiënestations en zolenreinigers voor verschillende omgevingen op aankomt. Het resultaat van deze klantvraag is het eerste Höcker hygiënestation voor droge omgevingen. Het station is ontworpen als een tweezijdig te gebruiken doorloopzolenreiniger welke gecombineerd kan worden met een handenreiniging- handendesinfectie en draaikruis modules. Daarnaast is er nog verder gedacht en is het hygiënestation bij deze klant gecombineerd met een nooddeur. Zo is er een hygiënesluis met zowel een perfecte hygiëne als ook vluchtweg gerealiseerd die aan alle actuele veiligheidseisen voldoet.

Geen doorgang met vervuilde zolen en niet gereinigde/gedesinfecteerde handen.

Bij het betreden van de sluis worden automatisch beide zolenborstels geactiveerd. In de handenwaskamer worden beide handen door middel van een sensor waargenomen waarna zeep wordt aangebracht, na het afspoelen word dit samen met het water in het station afgevoerd worden. Zo blijft vocht waar het hoort: intern in het hygiënestation. Na het drogen van de handen sproeien vier nozzles desinfectiemiddel als fijne nevel op de boven- en onderzijde van de handen. Enkel na complete handreiniging met aansluitend handendesinfectie geeft het draaikruis vrije toegang naar de productie. De toegang is vrij voor drie seconden wat er voor zorgt dat slechts 1 persoon passeren kan.

In noodsituaties kan uiteraard altijd een vrije doorloop plaatsvinden wanneer de noodknop bovenop het hygiënestation ingedrukt wordt. In normale situaties hebben vervuilde zolen en handen met dit Cleanmaster hygiënestation geen kans tot toetreden.

Specificaties

Alle specificaties van de nieuwe HS62TR vindt u hier: Productspecificaties


HHS RVS PRODUCTEN v.o.f.

Hallseweg 21

6964 AJ Hall

Nederland


Telefoon: +31 (0)313 410 227

E-mail: info@h-hs.nl

BTW.nr.: NL850763149B01

KvK.nr.: 53137361

Disclaimer | Privacy | ©2018 HHS RVS PRODUCTEN