Rookstokken en Rookwagens

Rookstokken en rookwagens

Een optimaal rookproces vraagt om de juiste rookstokken en rookwagens. Of u nu vlees of vis rookt, we helpen u graag aan de juiste toebehoren.

Zaken waarmee onder andere rekening mee gehouden dient te worden voor een juiste selectie:

Afmetingen
De afmetingen van uw rookkamer bepalen de afmetingen van de rookkar en de lengte van de rookstokken en/of roosters.

Te roken product
Qua afmeting en gewicht in verband met de belastbaarheid van zowel de rookstokken, roosters als de rookwagen.

Aantal producten
De rookwagen kunnen we leveren in specifieke configuraties betreffende aantal etages en opnames voor rookstokken.

Type rookwagens

H-vorm
Een H-vorm rookwagen is de meest stabiele uitvoering qua rookwagens.
Buiten gebruik kunnen de verschillende rookwagens in elkaar geschoven worden.

De H-vorm rookwagens zijn qua belastbaarheid verkrijgbaar in 350 kg (Eco) en een 500 kg variant.

Voor optimale flexibiliteit hebben we een modulaire rookwagen waarbij de etageafstanden en opnames per proces aangepast kunnen worden.

Z-vorm
Een Z-vorm rookwagen is het meest compact in elkaar te schuiven wanneer deze niet gebruikt worden. Hierdoor nemen ze minder (productie)ruimte in qua opslag.

Onze Z-vorm rookwagens hebben een draagvermogen van maximaal 450 kg.

Type rookstokken

Aluminium of RVS
Aluminium rookstokken zijn meest kostengunstig door het materiaal en productieproces.
RVS rookstokken zijn sterker (tot 75 kg in plaats van 40 kg belastbaar per rookstok) waardoor ze meer producten kunnen dragen en na verloop van tijd minimaal doorbuigen. Daarnaast zijn rvs rookstokken eenvoudiger schoon te houden door het gladde oppervlakte.

Glad of gerkerft
Gladde rookstokken zijn meest universeel inzetbaar.
Gekerfte rookstokken worden voor seriematig gebruik gemaakt waarbij het product altijd dezelfde afstand t.o.v. elkaar moet hebben.

Dicht of open profiel
Dichte profielen zijn meest konstengunstig en hoog belastbaar.
Open profielen zijn minder hoog belastbaar maar zorgen wel voor een optimale rookverdeling over het totale oppervlak van het product.