De MPJET en HPJET reinigingssystemen zorgen elke dag weer voor schone productieruimtes in de voedingsindustrie, van bakkerij tot visafslag. Door te blijven innoveren is het programma weer verder uitgebreid.

In de basis worden de systemen geleverd als een rvs kast met hierin zowel de pomp als de chemie meng-eenheid. Deze wordt in de productieruimte zelf geplaatst waardoor er geen leidingwerk benodigd is, enkel een standaard waterkraan en een stopcontact. Aanzuiging van reinigingsmiddelen gebeurt rechtstreeks uit jerrycans welke op een jerrycanhouder onder de omkasting worden geplaatst. Als extra optie is er nu ook een rvs omkasting voor de jerrycans toegevoegd. Deze biedt plek voor twee 25 liter jerrycans (schuim + desinfectie) en biedt specifieke voordelen.

Nog meer veiligheid

Om ervoor te zorgen dat jerrycans nooit open in de productieruimte staan kunnen deze met de extra omkasting achter slot en grendel gezet worden. Enerzijds zorgt dit ervoor dat hier nooit opmerkingen door keurende instanties over gegeven worden, anderzijds geeft het extra zekerheid van juist gebruik doordat personeel nu nooit meer bij de chemie kan zonder daartoe bevoegd te zijn. Ervaring leert dat er altijd mensen zijn die het toch op hun eigen “juiste” manier willen doen, de dosering van reinigingsmiddel zit hierom altijd al in de omkasting. Het nu ook kunnen opbergen van de jerrycans is de volgende stap in de zekerheid van juiste reiniging.

De omkasting is een doorontwikkeling op de Hygienic afnamestations waarbij dit reeds een mogelijkheid was. Deze afnamestations/satellieten worden gebruikt op locaties met 1 centrale pomp en 1 of meerdere afnamepunten. Per direct is deze oplossing nu ook voor alle vaste MPJET en HPJET reinigingssystemen verkrijgbaar. Doordat het een separate kast is kan deze ook onder bestaande systemen geplaatst worden.

Het reinigingssysteem

Met zowel middendruk (40 bar) als hogedruk (200 bar) systemen bieden we oplossingen voor zowel de kleine als grote productieruimtes. Beide systemen schuimen dynamisch waardoor geen perslucht meer nodig is. Dit dynamisch schuimen, waarbij lucht in de lans wordt aangezogen, is volgens ons en de gebruikers van het systeem dé nieuwe manier van reinigen. Naast de eliminatie van de nadelen van perslucht zorgt het voor een enorme tijdswinst tijdens inschuimen.

Een ander kenmerkend punt van de systemen is het waterverbruik. Waar op lage druk 30 liter per minuut nodig is voor een effectieve reiniging bieden wij al oplossingen vanaf 10 liter per minuut. Niet alleen ideaal qua waterverbruik maar ook wanneer er simpelweg niet meer wateraanvoer aanwezig is.

Bekijk hier het MPJET systeem (40 bar)

Bekijk hier het HPJET systeem (20-200 bar)