Onlangs hebben wij weer een compact reinigingssysteem onder lage druk mogen leveren, dit keer bij kaasmakerij Nieuwerwets in Knegsel.

Reinigingssysteem

Nieuwerwets

In April 2021 zal kaasmakerij Nieuwerwets in Knegsel officieel openen. Waarin ze zich onderscheiden is een CO2 neutrale productie voor de lokale markt.
De kaasmakerij zit op hun eigen boerderij met 160 koeien, uiteindelijk zorgen deze ervoor dat maximaal 150.000 kg kaas per jaar geproduceerd zal worden.
Door gebruik te maken van o.a. 1500 zonnepanelen, thermische panelen en warmtepompen draait de productie volledig gasloos. Het pasteuriseren van de kaas gebeurt elektrisch, hiervoor is deels door Nieuwerwets zelf een speciale installatie ontwikkeld.

De afzetmarkt bevind zich lokaal onder zowel particulieren als supermarkten, bezorgen gebeuren elektrisch om ook dit CO2 neutraal te houden.

 

kaasopslag

Testfase

Om een gedegen keuze te maken is allereerst een week getest met de mobiele versie van de L-Clean-10. Doordat we een mobiele versie ter beschikking stellen kan het systeem overal getest worden waar maar water voorhanden is. Zo zijn er geen verassingen wanneer het uiteindelijke systeem geïnstalleerd is.

l-clean-10 mobiel

Het bedieningsgemak in combinatie met het reinigingsresultaat van het systeem heeft Nieuwerwets doen besluiten verder te gaan met dit systeem.
Uiteindelijk is gekozen voor een vaste opstelling aan de wand met een slanghaspel van 35 meter. Hiermee kan de volledige productie afgespoten, ingeschuimd en gedesinfecteerd worden.

l-clean-10 vast

Omdat ook de individuele wensen van de broers Wilco en Frank meegenomen zijn is het geheel geleverd met zowel een RB65 pistool als een BK60 bolkraan. De slanghaspel is hiervoor voorzien van een snelkoppeling waardoor eenvoudig gewisseld kan worden. Beide zijn weer voorzien van een snelkoppeling t.b.v. de verschillende meegeleverde nozzles.

De slanghaspel is bevestigd tegen een paneelwand, om deze goed op zijn plek te houden hebben we een montageplaat en een contraplaat meegeleverd. Het versnellen van de slanghaspel tijdens het automatisch oprollen wordt tegengegaan door middel van een geïnstalleerde veiligheidsrem op de haspel.

l-clean-10 vast

L-Clean-10

De drukverhogingspomp is ingebouwd in een rvs omkasting waardoor deze in de productieruimte zelf gehangen kan worden. De Grundfos booster pomp brengt het standaard leidingwater naar een druk van maximaal 16 bar zodat grondig gereinigd kan worden. In- en uitschakeling gebeurt door middel van een doorstroom sensor, zo slaat de pomp alleen aan als die ook wordt gebruikt.

Eenvoudige en kostengunstige installatie wordt gerealiseerd doordat het systeem direct op de standaard wateraansluiting aangesloten kan worden (geen extra leidingwerk) en 230V.

In dezelfde rvs omkasting als waar de pomp inzit is een afnamestation opgenomen. Dit systeem is voorzien van twee separaat instelbare chemiedoseringen. Hierdoor is er met 1 systeem de mogelijkheid om te:

  • Spoelen
  • Schuimen
  • Desinfecteren

De keuze gebeurt door bediening van 1 centrale hendel bovenop de omkasting, zo kan iedereen eenvoudig gebruik maken van dit systeem.

De chemiedosering kan aangepast worden van 0,15 tot 15% zodat het systeem met elk type reinigings- en desinfectiemiddel kan werken. Instellen gebeurt in de afsluitbare omkasting middels meegeleverde nozzles. De combinatie van het afnamestation en de geïntegreerde pomp leveren voldoende waterdruk en perfect schuim voor het dagelijks reinigen en desinfecteren van de productieruimte.

Meer informatie

Productpagina vaste opstelling

Productpagina mobiele uitvoering