Teujib Halal Productie vierde onlangs zijn tienjarig bestaan. De producent van halal vlees- en rookwaren heeft ook nog een eigen slagerij en een tweetal traiteurzaken. In 2022 verhuisde Teujib van Amsterdam naar Diemen. Voor specifieke oplossingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid deed het vleesbedrijf een beroep op ons. “Uiteindelijk heeft HHS geleverd wat is beloofd en afgesproken. Daarbij waren ook de aftersales prima op orde”, stelt eigenaar Raja van Teujib.

Teujib Halal Productie is producent van vlees- en rookwaren, zoals grillworsten, gerookte kipproducten, kalfsham en -spek en verschillende pizza toppings. Niet alleen het vlees, maar ook de kruiden, darmen en marinades zijn halal gecertificeerd. Teujib, dat produceert voor de eigen slagerij en traiteurwinkels alsook private label-producten maakt, is een heus familiebedrijf dat wordt gerund door Raja, zijn zonen en enkele medewerkers.

Positief gevoel

Het vleesbedrijf verhuisde vorig jaar naar Diemen. “De vraag naar halal producten is de afgelopen jaren exceptioneel gegroeid en onze verwachting is dat deze trend zich zal doorzetten”, legt Raja uit. Zodoende breidde hij uit van 550m2 naar 900m2, met een extra ruimte voor verpakken en aanvullende koel- en vriescellen. “Ook hebben we groots geïnvesteerd in nieuwe productiemachines, Hierdoor zijn we klaar voor verdere groei”, weet Raja.

Bij een hoogwaardige productie hoort een bijbehorende oplossing voor alle hygiëne- en voedselveiligheidsvraagstukken. “Ik had al met wat leveranciers gesproken toen ik een advertentie van HHS RVS Producten in vaktijdschrift SlagersVak had gezien. De eerste gesprekken vonden vorig jaar plaats en uiteindelijk kozen we voor HHS op basis van persoonlijk contact, hun laagdrempelige werkwijze en bovenal het meedenken in oplossingen”, zegt Raja. “Zij zijn niet van de harde verkoop maar geven advies en kiezen voor een samenwerking. Uiteindelijk is geleverd wat beloofd en besproken is. Het positieve gevoel heeft daarbij ook te maken met de aftersales.”

Specifieke oplossingen

Het ‘meedenken in oplossingen’ leidde tot het plaatsen van een hygiënestation en de installatie van een reinigingssysteem. In eerste gedachte had Raja het plan een complete doorloopzolenreiniger met handen wassen- en desinfectieunit te plaatsen. Om maximaal rendement uit de aanwezige ruimte te halen is toch gekozen voor een hygiënestation. De footprint hiervan is minimaal (minder dan een kwart in vergelijking met een doorloopmachine) en zo’n station levert uiteindelijk hetzelfde resultaat: handen wassen plus desinfecteren en zolen reinigen. Enig verschil is dat dit geen gedwongen proces is. Hierdoor zijn een vaste routine en duidelijke voorschriften belangrijk. Voordeel is dat iedereen snapt hoe het werkt en het geen obstakel vormt.

Bekijk hier onze hygiënestations

Besparingen

Ook leverden we een reinigingssysteem bij Teujib. Doordat het een casco pand betrof, was de vraag of we een centrale pomp gingen plaatsen met afnamestations of één mobiel systeem. We hebben gekozen voor een mobiel systeem, waardoor er over het gehele productieoppervlak slechts twee waterpunten en stroomaansluitingen nodig waren. Dit resulteerde in een enorme besparing, omdat er geen hogedrukleidingwerk noodzakelijk is.

Bijkomend voordeel is dat het HPJET reinigingssysteem ook nog eens dynamisch kan inschuimen. Zodoende waren en zijn er ook geen persluchtpunten nodig. De snelheid van spoelen (variabel van 20 tot 200 bar) en inschuimen zorgt ervoor dat de gehele productieruimte gemakkelijk door één persoon gereinigd kan wordent. Naast de oplossingen op het gebied van hygiëne hebben we ook nog rollies voor euro- en kipkratten, een PC-kast, een roestvrijstalen EHBO-kast, laarzenrek en lessenaars geleverd aan Teujib. Wij bieden immers meer dan alleen reinigingsproducten.

Bekijk hier het mobiele reinigingssysteem.

Slagersvak

Dit artikel komt uit het vakblad Slagersvak. Lees het hele blad hier.