Voor een optimale inzet van een hygiënesluis passen wij onze hygiëneproducten aan op de wensen en eisen van onze klant. Daarbij zijn de lokale condities bepalend zoals o.a. de aansluiting op het stroomnet, aan- en afvoer van water en beschikbare ruimte.

Met meerdere tientallen jaren ervaring vanuit HHS en Höcker op het gebied van hygiënetechniek ontwikkeling weten we waar het om gaat.
De standaard oplossingen voldoen in het grootste deel van de gevallen, echter wensen wij iedereen naar volle tevredenheid te kunnen helpen. Onderstaand enkele voorbeelden uit de praktijk waarbij maatwerk de oplossing was:

Afleg

Onze handendesinfectie units desinfecteren beide handen van de medewerkers simultaan. Pas na desinfectie van de handen wordt het draaikruis vrijgegeven. Wanneer men met papieren, gereedschap of andere zaken de productie in moet kunnen ze deze tijdens het desinfecteren op het aflegbord neerleggen. Geperforeerde variant voor gemakkelijke reiniging.

Waterpomp

Standaard wordt het afvalwater welke benodigd is voor zolenreiniging afgevoerd onder de borstels. Wanneer er hier geen put zit of een mogelijkheid tot het aanbrengen van een afvoer kan er een pomp toegevoegd worden welke het water omhoog pompt in een container van waaruit het weer verder geleid kan worden.

Hoogte

Een doorloop zolenreiniger wordt normaliter uitgevoerd met 400 mm lange enkele opstapjes. Bij obstakels op de plek waar deze komt te staan of de wens om onder de machine schoon te maken kunnen we de complete machine verhogen met bijbehorende aangepaste opstappen. Ook de standaard opstapjes zijn op maat verkrijgbaar: korter / langer / met hekwerk om een hoek te creëren.
De opstapjes zijn standaard opklapbaar waardoor eronder gemakkelijk gereinigd kan worden en men bij de water en stroomaansluitingen kan.

Afscherming

Om zeker te zijn dat alle medewerkers hun handen gewassen en gedesinfecteerd hebben alvorens een productieruimte te betreden maken we gebruik van draaikruizen. De resterende afstand naar de muur blokkeren we met een hekwerk of maatwerk oplossing. Ook een voet om de units op te zetten kunnen op maat gemaakt worden met bijvoorbeeld de jerrycanhouders hierin verwerkt zoals op bovenstaande afbeelding. Hier zijn de jerrycans afgeschermd .

Inbouw

Voor een optimale doorstroom van personeel kunnen we sluizen leveren voor verzonken inbouw. Zo zijn er geen opstapjes en kunnen mensen snel doorlopen. Bijkomend voordeel is dat er geen vuil onder de machine kan komen. Uiteraard adviseren wij ook op het gebied van de rvs bak waarin de sluis komt te zitten in de grond. De water en stroomafvoer kan ondergronds plaatsvinden of via de zijkant van de machine.

Hygiëneplan

Naast specifieke producten maken we elke complete hygiënesluis/hygiënesas op maat door de functionaliteiten te integreren die worden gevraagd. Uiteraard wordt alles afgeschermd voor een gecontroleerde doorgang. Afhankelijk van uw wensen en eisen stellen wij een hygiëneplan op waarin de routing zichtbaar wordt. Doordat wij alle functionaliteiten in ons pakket hebben (handen inzepen / handen afspoelen / handen drogen / handen desinfecteren / zolen reinigen / opbergen) kunnen we alles op elkaar afstemmen.

Standaard producten

Hygïeneproducten

Voor maatwerk kunt u altijd contact met ons opnemen.