Artikel Meat & Co:

HHS RVS Producten is totaalleverancier voor alles op het gebied van roestvrijstalen (RVS) bedrijfsinrichtingen, hygiënetechniek, reinigingstechniek en intern transport. “Waar hygiënisch werken is vereist, bieden wij altijd een juiste oplossing. Mensen kennen ons vaak van één specialistisch product, maar we willen graag laten zien dat we meer bieden”, stelt Egbert Harberink van HHS.

De kwaliteit die HHS voorstaat, heeft zich vertaald in de keuze voor de (Duitse) merken die worden vertegenwoordigd: Höcker Food Equipment en Walter Cleaning Systems. “Aan hun goede kwaliteit koppelen wij ons maatwerk. Of het nu om een werktafel gaat, die net even wat langer is, een aangepast programma in een hygiënestation of een specifieke drukverhogingspomp voor de reiniging. Wij helpen graag en doen dit altijd naar volle tevredenheid van onze klanten”, weet Egbert.

“Grote slachthuizen in Nederland kennen ons vaak van de haken of de hygiënesluizen, maar we willen breder bekend staan, want we zijn echt een totaalleverancier”, benadrukt Egbert nog maar eens. “RVS, intern transport, opslag, kasten, handling. Eigenlijk alles, behalve procesmachines. Wij kunnen zorgdragen voor de volledige hygiëne- en reinigingstechniek. Als HHS zorgen wij ervoor dat de medewerkers hygiënisch de productieruimtes betreden. Wij noemen dat hygiënisch naar binnen en schoon eruit. Want als men na bewerking naar buiten gaat, moet het ook weer worden schoongemaakt. Dat is waar wij het meest druk mee zijn elke dag. En waarvoor we in ons assortiment alles hebben.”

Hygiënetechniek

Van een complete hygiënesluis of losse hygiëne-unit tot afvalzakhouders en zolenreinigers. “Wij adviseren wat de klant nodig heeft. Wij zijn geen aanbiedingsfirma, maar willen graag met onze klanten om tafel zitten. Wij kunnen namelijk alle kanten op, van slagerijen met vier man personeel tot slachterijen waar ’s middags 250 medewerkers personeel elkaar afwisselen. Bij beide klanten gaan we mee in de bedrijfsvoering. Wat is het hygiënebeleid? Als gedwongen doorloop een voorschrift is, dan bied je een ander type sluis dan bij een slachthuis met twintig medewerkers, waar de eigenaar iedereen nog bij naam kent en zijn medewerkers dus kan aanspreken op hun verantwoordelijkheid”, stelt Lucas Harberink.

Egbert vervolgt: “Voor de kleinere slachthuizen en slagerijen hebben we dan weer losse hygiëne-units. Messendesinfectie, handen wassen, desinfecteren, zolen- en laarzenreiniging: Wij zijn enorm sterk in dat soort zaken. Wij zeggen dat we de beste hygiënesluizen hebben, omdat dat ook zo is. Uitgerust met een PLC-besturing van Siemens, zodat het programma gemakkelijk aangepast kan worden zonder te hoeven bellen met de leverancier. Of hygiënesluizen met daaraan een in-line zolen- en laarzenreiniging. Want het gaat erom dat de zolen gereinigd worden, ook als de NVWA een doorloop niet verplicht stelt. Dat is wat wij bedoelen met maatwerk. Net iets verder gaan dan waar anderen stoppen. En altijd zoals de klant het wil. Die moet iets kopen wat bij zijn of haar bedrijf past.”

Lucas: “Wij leveren zodoende aan familiebedrijven en industriële vleesverwerkers. Wij besteden veel aandacht aan de klant voor de levering, maar het houdt zeker niet op als de factuur wordt verstuurd. Het liefst zijn wij er ook bij als de hygiënesluis wordt geïnstalleerd, zodat we deze samen kunnen instellen.”

Reinigingstechniek

Ook op het gebied van reinigingstechniek biedt HHS het volledige pakket. “Van slanghaspels en een handpistool tot wasmachines en een wasstraat voor normwagens”, lacht Egbert. Een mooi voorbeeld van ‘een slimme reinigingsoplossing’, noemt Lucas de normwagen reinigingsmachine. “Deze machine reinigt dertig normwagens in een uur tijd. De machine neemt bovendien weinig ruimte in beslag en kent een pomp (80 bar) die ook gebruikt kan worden om andere ruimtes of vloeren in het bedrijf in te schuimen of af te spoelen. Daarvoor zitten er een slang en handpistool aan de buitenkant van de reinigingsmachine.” Aanvullend: “Walter Cleaning Systems is in de visindustrie heel bekend en in de vleesindustrie goed bekend. Het is een specialistisch merk voor reinigingstechniek en alle expertise is dus aanwezig om ook hier maatwerk te kunnen bieden. Water en reinigingsmiddelen worden gecontroleerd aangevoerd middels onze drukverhogingspompen en afnamestations.”

Intern transport

Als het rolt, is het verkrijgbaar bij HHS, verzekert Egbert. “Denk aan normwagens, palletwagens, krattenwagens en rollies. De normwagens bieden we behalve in een RVS- nu ook in een kunststofuitvoering. Die leveren we in verschillende kleuren, zodat bedrijven gecodeerd kunnen werken. Je bereikt er een gewichtsbesparing van 40% mee en ze zijn veel stiller dan RVS normwagens vanwege de structuur en de polyethyleen banden. Ergonomisch werken is erg belangrijk, zeker in slachterijen waar veel getild wordt. Waar een normale normwagen 40 kilo is, zijn de kunststof uitvoeringen slechts 22 kilo. Kunststof is een warmer materiaal dan RVS en dat heeft z’n voordelen. Samen met een klant zijn we nu aan het testen of deze normwagens ook specifiek gebruikt kunnen worden voor diepgevroren vleesproducten. In die zin zijn we altijd op zoek naar vleesverwerkers die ideeën hebben. Graag gaan wij de uitdaging aan om deze samen te realiseren.”

Familiebedrijf

HHS RVS Producten is een specialistisch familiebedrijf, dat behalve in de vleesindustrie en slagersbranche ook actief is in de brood- en banketsector, groente en fruit (AGF) en vissector. Het bedrijf in het Gelderse Hall wordt gerund door Lucas, Egbert en Arjen Harberink.

“Er komt dus altijd een Harberink over de vloer die kennis van zaken heeft en je krijgt dus ook altijd iemand aan de lijn die weet wie jij bent. Compact maar toch groots, noemen we dat zelf, want afnemers kunnen rekenen op de expertise en steun van de grote bedrijven die wij vertegenwoordigen”, zegt Egbert. Lucas besluit: “Wij leveren en kunnen maken wat de klant wil. Of het nu een heffer of kantelaar betreft of een rookwagen. Wij kunnen voorzien in de meest klantspecifieke producten die worden gevraagd. Dat is onze grote kracht.”