Onze partner Dosanova heeft een nieuw middendruk reinigingssysteem ontwikkeld welke zich onderscheid qua ecologie en energie vriendelijkheid. Het systeem werkt op 45 bar en is geschikt voor inschuimen zonder toevoeging van externe perslucht!

De voordelen

Dit nieuwe gebruiksvriendelijke reinigingssysteem is specifiek ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging en desinfectie van productieruimtes in de voedingsmiddelenindustrie.

  • Reinigingsimpact

De methode om reinigingsimpact te bereken is: Druk (in Bar) x Debiet (in Liter per minuut).

De meest gebruikte systemen op hebben een druk van 20 bar bij een debiet van 30 lpm. De totale impact is hierdoor 600.
Ons nieuwe MPJET systeem heeft een druk van 45 bar bij een debiet van 15 lpm. De totale impact is hierdoor 630.

Conclusie: Door de verhoging van de druk naar 40 bar bij een halvering van het debiet wordt de reinigingsimpact verhoogd in vergelijk met systemen welke twee keer zo veel water verbruiken.

  • Waterverbuik

De MPJET heeft een verbruik van slechts 15 liter per minuut waardoor een substantiële besparing op het waterverbruik gerealiseerd wordt in vergelijking met 30 lpm systemen.

  • Energieverbruik

De energiezuinige Triplex Booster pomp verbruikt minimaal 50% minder energie dan standaard pompen in de industrie. Desondanks levert de pomp alsnog het dubbele qua reinigingsdruk bij 45 bar!

  • Perslucht eliminatie

Waar voorheen perslucht benodigd was om bij midden druk goed schuim te creëren zijn wij erin geslaagd door met een speciale dynamische schuimlans perfect schuim te creëren. Hierdoor is er geen compressor meer benodigd voor de reiniging wat wederom een grote besparing in het energieverbruik oplevert.

  • Aerosolen

Door gebruik te maken van 45 bar druk kan er grondig schoongemaakt worden zonder aerosolen te creëren bij impact.

Het systeem

Het MPJET systeem wordt plug & spray geleverd.

In een rvs omkasting is de drukverhogingspomp en de chemie-mengeenheid gemonteerd. Chemie wordt rechtstreeks uit de jerrycan aangezogen middels twee kleurgecodeerde aanzuiglansen. Zo kan er met 1 systeem zowel gespoeld, ingeschuimd als gedesinfecteerd worden. De jerrycans kunt u neerzetten op de meegeleverde jerrycanhouder.

De keuze tussen de processen (spoelen/inschuimen/desinfecteren) gebeurt middels 1 hendel. Naast dat dit gebruikersgemak oplevert voorkomt het ook fouten bij reiniging en tijdsverspilling.

De dosering van water/chemie kan eenvoudig aangepast worden middels meegeleverde nozzles.

Plug

Aansluitingen welke benodigd zijn:

  • Standaard 230V netstroom
  • Watertoevoer (minimaal 15 lpm), de slang om het systeem op de kraan aan te sluiten wordt meegeleverd
  • Geen perslucht benodigd!

Spray

Afhankelijk van de grootte van de te reinigen ruimte leveren wij de juiste slanghaspel met reinigingsslang (tot 60 meter) mee.
Op de slang van de haspel monteren we ons ST2720 pistool met een snelkoppeling voor de bijbehorende lansen.
De meegeleverde lansen (spoellans – dynamische schuimlans – desinfectielans) hangt u netjes op aan de meegeleverde lansenhouder.

Meer informatie

Bekijk hier alle specificaties van de nieuwe MPJET