Omdat de wensen en eisen per reinigingsvraagstuk variëren bieden wij op basis van standaard slanghaspels maatwerk aan. Zo krijgt u snel en precies wat u nodig heeft .

Lengte

Afhankelijk van de lengte in combinatie met de diameter slang welke u wenst selecteren wij de optimale slanghaspel. Met standaard haspels gaan we van 10 tot 100 meter. Langere lengtes kunnen we op aanvraag ook leveren.

Diameter

De diameter van de slang bepaalt de maximale wateropbrengst, de opbouw van de slang bepaalt de maximale druk.

De meest gebruikte slaghaspels zijn geschikt voor maximaal DN12 (1/2″) slangen. Een DN12 slang heeft een binnendiameter van 12 mm, waardoor die voor het grootse deel van de toepassingen qua wateropbrengst voldoet.
Op dezelfde slanghaspel kunnen ook DN10 (3/8″) en DN 08 (1/4″) slangen welke we met name inzetten voor hogedruk toepassingen.
Standaard slanghaspels

Wanneer er een hoge wateropbrengst benodigd is hebben we “High flow” haspels waarop DN19 (3/4″) en DN 25 (1″) slangen gebruikt kunnen worden. Door de grote binnendiameter (19 of 25 mm.) kunnen er grotere hoeveelheden water door deze slangen gevoerd worden.
Extra voordeel van een grote diameter slang is dat het water minder wordt geremd bij langere lengtes wat zorgt voor een beter behoud van waterdruk.
High flow haspels

Druk

  • Slanghaspel

De slanghaspels welke geschikt zijn voor DN12 slangen zijn standaard geschikt voor een druk van maximaal 200 bar, wanneer een hogere druk gebruikt wordt hebben we ook een aangepaste variant voor 400 of zelfs 600 bar.

De High flow slanghaspels zijn geschikt voor een maximale druk van 80 bar, het draait bij deze haspels immers om de waterhoeveelheid en in mindere mate om hoge druk.

  • Slang

FOODWASH 1/2″: Onze meest gebruikte slang is de DN12 Foodwash slang, dit is een rubberen slang welke textiel versterkt is. De maximale werkdruk van deze slang is 80 bar waardoor deze voor het grootste deel van de toepassingen voldoet.
FOODFLEX 1/2″: De DN12 Foodflex slang is van PVC materiaal en geschikt tot 40 bar. Prijstechnisch een gunstig alternatief op de Rubberen Foodwash slang.

80 bar slang

1SN 3/8″: Deze DN10 slang is geschikt voor hoge druk toepassingen tot 300 bar, de rubberen slang is versterkt met staaldraad in plaats van textiel wat een hogere druk mogelijk maakt.
2SN 3/8″: Deze DN10 slang is geschikt voor maximaal 400 bar wat dit de hoogst belastbare slang in ons standaard pakket maakt.

Thermoflex 3/4″: De DN19 slang is geschikt tot een maximale druk van 20 bar. Ideaal wanneer een hogere wateropbrengst vereist is.
Thermoflex 1″: De DN25 slang wordt ingezet voor de hoogste wateropbrengst binnen ons programma. Ook geschikt voor een druk van maximaal 20 bar.

Pistool

Naast de slanghaspel en de slang zelf zal ook het pistool aan zowel de eisen van de wateropbrengst als de druk moeten voldoen. Hierom hebben we dan ook een breed programma aan pistolen met elk hun eigen voordelen.

  • Spoelpistolen

Wanneer enkel water gespoeld wordt dan nemen we een RB35, RB65 of AKRSH pistool. De RB35 en RB65 zijn voorzien van een instelbaar sproeibeeld (kogelstraal of sproeien) door middel van de mate van inknijpen van de hendel. De AKRSH spuitkop kan qua straal ingeregeld worden door te draaien aan de kop.
De RB35 is geschikt tot 12 bar en hierdoor ideaal voor standaard leidingwater
De RB65 is geschikt tot 24 bar en 60 liter/minuut. Vaak gebruikt op standaard leidingwater of water op lage druk.
De AKRSH spuitkop is geschikt voor 16 bar en 160 liter per minuut. Vaak gebruikt in combinatie met high-flow haspels.
Lage druk spoelpistolen

  • Reinigingspistolen

Wanneer zowel gespoeld, ingeschuimd als gedesinfecteerd wordt nemen we een pistool welke is voorzien van een snelkoppeling. In de snelkoppeling kunnen we dan afzonderlijke nozzles en/of lansen plaatsen zodat elk proces optimaal plaats kan vinden.
De RB65O-ST is ideaal voor reiniging onder lage druk (max 24 bar).
De BK60 bolkraan is veel gebruikt bij langdurige reinigingsklussen, met een doorvoer van 100 liter/minuut bij 60 bar ideaal voor hoge wateropbrengsten.
De ST2720 pistolen zijn geschikt tot maximaal 125 bar en 80 liter/minuut.
De ST2700 worden ingezet bij hoge druk tot 310 bar.
Lage druk reinigingspistolen
Hoge druk reinigingspistolen

  • Schuimpistool

Laagdrempelig spoelen en schuimen door ons schuimpistool HSK. Geschikt om onder lage druk te spoelen en in te schuimen zonder gebruik van perslucht.
Schuimpistolen

Bevestiging

De eerste vraag qua montage is hoe de slanghaspel gebruikt gaat worden.
Slanghaspels kunnen vast gemonteerd worden of middels een zwenkbeugel. De zwenkbeugel zorgt ervoor dat de slanghaspel 180 graden kan draaien wat gebruikersgemak ten goede komt.

Waaraan de slanghaspel wordt gemonteerd is de tweede vraag qua montage.
Wordt deze op een massieve muur gemonteerd dan kan de slanghaspel direct hierop worden gemonteerd.
Bij montage op een systeempaneel leveren wij twee montageplaten mee. Één plaat waar de slanghaspel op gemonteerd wordt, 1 plaat welke aan de andere kant van het paneel als contraplaat gezet wordt. Zo kunnen de de twee platen geklemd worden en zit de slanghaspel robuust aan de wand.
Wanneer de achterzijde van het systeempaneel niet toegankelijk is leveren we 1 montageplaat mee zodat de slanghaspel afsteunt op een groter oppervlak.